Banyon Drive Treehouse – Office and Recreational Getaway in the Backyard of a Canyon Residence

Part office/studio, part recreational getaway, this unique project, by Rockefeller Partners Architects, is located at the base of a large pine tree in the backyard of a canyon residence.  The client is an artist and nature lover so the Banyon Drive Treehouse, perched twelve feet off the ground, will serve as a creative respite from the demands of responsibilities.

Though modest in size, the plan is practical and allows for a studio space/living area and a toilet room.  Deep-oiled wood siding, mahogany windows and a Rheinzink roof were chosen for their natural qualities and rich palette.

banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects

banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects banyon-drive-treehouse-by-rockefeller-partners-architects

Photography: Eric Staudenmaier

Source: Rockefeller Partners Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *